Kluivert adviseur Curaçao: "Voetbal naar hoger plan tillen"

6 maart 2015, 07:51

Patrick Kluivert is, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet de nieuwe bondscoach van Curaçao. Hij is als adviseur verbonden aan de voetbalbond van het eiland in de zuidelijke Caribische Zee. "Ik heb een contract voor zes maanden getekend en daarin staat dat ik adviseur van de voetbalbond van Curaçao ben."

In gesprek met De Telegraaf omschrijft Kluivert de taken die bij zijn adviseursrol horen. "Ik zal adviezen geven over de jeugdopleiding en de professionalisering van de bond. De organisatie staat nog in de kinderschoenen, doordat Curaçao pas sinds 2010 - nadat de Nederlandse Antillen werden opgeheven - een zelfstandig lid is van de FIFA. Daarnaast moet ik de spelers van Curaçao in de Eredivisie in kaart brengen en ik maak de selectie. Het is de bedoeling dat ik tijdens de WK-kwalificatieduels wel op de bank zit als eindverantwoordelijke", legt de oud-topschutter van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Oranje uit.

Kluivert zal tijdens WK-kwalificatiewedstrijden dus wel in de dug-out zitten. Hij ziet zijn samenwerking met de Curaçaose federatie als een springplank. "Mijn ambitie blijft om hoofdcoach te worden bij een mooie Europese club, maar tot die tijd wil ik me dienstbaar maken voor Curaçao. Het voetbal blijft natuurlijk kriebelen. En het mes snijdt aan twee kanten. Ik kan mijn voetbalvisie met de voetbalbond delen en - onder andere omstandigheden dan we in Europa zijn gewend - nog meer ervaring opdoen. Die bagage kan me in de toekomst weer van pas komen. Zoals ik ook nog altijd de vruchten pluk van mijn stages bij AZ en NEC en het trainerschap bij Jong FC Twente."

"Mijn allerbelangrijkste taak is voorwaarden te creëren om het voetbal hier naar een hoger plan te tillen", stelt Kluivert over zijn nieuwe uitdaging. "De mensen hebben heel enthousiast op mijn komst gereageerd en dat enthousiasme probeer ik vast te houden. Zo kunnen stappen worden gezet naar een professionelere organisatie en op termijn betere prestaties", aldus de oud-international. Hij zal niet op Curaçao gaan wonnen. "Maar in de praktijk zal ik daar de komende maanden wel veel zijn. Nee dat is geen straf. Ik ben hier niet om vakantie te vieren, maar met een missie: stappen zetten met het voetbal op Curaçao."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen