Del Bosque: "Deze nederlaag is niet belangrijk"

Ger
1 april 2015, 10:04

Bondscoach Vicente del Bosque is ondanks de 2-0 nederlaag tegen Oranje tevreden over het optreden van Spanje. Volgens de ervaren oefenmeester schoot de Europees kampioen in de Amsterdam ArenA alleen in scorend vermogen tekort.

"Het is eigenlijk niet te bevatten dat we geen doelpunt hebben gemaakt. Nederland deed dat helaas wel twee keer in de openinsgfase. Die eerste twintig minuten zijn ons fataal geworden. Daarna hebben we de controle weliswaar overgenomen, maar we scoorden dus niet", aldus Del Bosque. "Ik heb genoten van onze tweede helft. De spelers reageerden goed. Deze nederlaag is dan ook niet belangrijk. We hebben wel vaker vriendschappelijke wedstrijden verloren, waarna we de ene na de andere prijs pakten."

Spanje begon het vriendschappelijke duel met een B-elftal. Del Bosque gaf onder meer rust aan Iker Casillas, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, David Silva en Sergio Ramos. "Ik heb geen spijt van mijn opstelling. We hebben dit elftal gekozen in het belang van het team en van de spelers", zegt de keuzeheer. "Er stonden nog steeds fantastische spelers op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen