AS Roma deelt Napoli dreun uit in strijd om CL-voetbal

4 april 2015, 14:25   Bijgewerkt: 4 april 2015, 14:41

AS Roma heeft in de strijd om een ticket voor Champions League-voetbal uitstekende zaken gedaan in de Serie A. De nummer twee van de ranglijst rekende vanmiddag (zaterdag) in eigen huis met 1-0 af met Napoli, dat door de nederlaag na dit weekend zesde kan staan. De enige treffer werd voor rust gemaakt door Miralem Pjanic.

Napoli wist dat het in Rome eigenlijk moest winnen, om nog een kans te maken op Champions League-voetbal volgend jaar. De ploeg van Rafael Benítez draaide de afgelopen weken echter matig. Van de laatste vier duels werd er niet één gewonnen en door de zeperd in Rome staat die teller nu op vijf wedstrijden zonder overwinning. Toch viel er voor Napoli wat te halen in Rome, gezien de vele afwezigen bij AS Roma. De ploeg moest het stellen zonder Gervinho, Seydou Keita, Kevin Strootman, Maicon, Leandro Castán en Fransesco Totti. Bovendien wist Roma sinds eind november niet één thuiswedstrijd te winnen.

Toch had de thuisclub niet veel tijd nodig om de eerste treffer te noteren. Miralem Pjanic schoof na 25 minuten de bal keurig in de korte hoek tegen de touwen en zette Roma daarmee op voorsprong. Dank ging ook uit naar Florenzi, die de bal uitstekend aangaf. Bij Napoli begonnen Jonathan de Guzman en Dries Mertens in de basis. Laatstgenoemde kreeg in de tweede helft een dot van een kans, maar hij stuitte van dichtbij op Roma-doelman Morgan De Sanctis.

Napoli probeerde in de tweede helft wel op gelijke hoogte te komen, maar het ontbrak de ploeg simpelweg aan vernuft in de eindfase. Juan Iturbe kreeg enkele minuten voor het einde nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot de bal in het zijnet nadat hij de keeper al gepasseerd had.

Lichtpuntje voor Napoli was de terugkeer van Lorenzo Insigne, die De Guzman kort voor tijd verving. De Italiaanse aanvaller scheurde eind november een kruisband en leek dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen, maar zijn herstel verliep sneller dan verwacht.

Door de overwinning staat Roma nu steviger op plek twee en heeft het een voorsprong van negen punten op de ploeg uit Napels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen