Roda mag seizoen afmaken met Plum en Vrede

8 april 2015, 15:13

Voor de laatste weken van dit seizoen hoeft Roda JC Kerkrade niet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De club heeft van de KNVB toestemming gekregen om de jaargang af te maken met assistent-coaches Rick Plum en Regillio Vrede. De twee nemen de taken over van de vertrokken René Trost.

Trost en Roda JC namen dinsdagavond afscheid van elkaar, een dag nadat de ambitieuze club met 6-0 verloren had van Sparta. De club liet vervolgens meteen weten dat het dit seizoen wilde afmaken met Plum en Vrede, maar de twee beschikken niet over de juiste diploma's. Om die reden was dispensatie nodig van de KNVB en deze is verleend. Hierdoor hoeft Roda de komende weken geen nieuwe hoofdcoach binnen te halen.

Opvallend genoeg waren Plum en Vrede vorig seizoen ook al kort samen verantwoordelijk voor het eerste elftal, na het ontslag van Ruud Brood. In januari deden de twee weer een stap terug, nadat Jon Dahl Tomasson als nieuwe trainer binnengehaald werd. Onder leiding van de Deen degradeerde Roda vervolgens naar de Jupiler League. Dit seizoen hoopte Roda direct weer te kunnen promoveren, maar het kampioenschap kan de club al vergeten. Alleen via de nacompetitie kunnen de Limburgers nog terugkeren op het hoogste niveau.

Plum en Vrede krijgen de komende periode assistentie van keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen