Vd Kallen hoeft niet te betalen: "Afspraken waren helder"

9 april 2015, 15:16

Voormalig ADO Den Haag-eigenaar Mark van der Kallen is tevreden met de uitspraak van de kortgedingrechter in Den Haag dat hij geen 700.000 euro hoeft te betalen aan Floris de Bruijn en Chun Li voor hun bemiddeling bij de verkoop van de Eredivisieclub aan het Chinese United Vansen.

"Ik had ook niet anders verwacht. De afspraken waren helder en gelukkig denkt de rechter daar ook zo over", reageert Van der Kallen in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Bruijn liet eerder op de dag al weten aanknopingspunten te zien na de uitspraak van de rechter voor hoger beroep of een bodemprocedure. Van der Kallen vindt het wel prima. "Ze doen maar, veel succes. Dit begint meer een mediaspektakel te worden dan dat het juridisch iets voorstelt."

Als de overname van ADO door United Vansen voor 31 oktober 2014 zou zijn afgerond, dan zouden Li en De Bruijn tien procent van de verkoopprijs ontvangen. Dit komt neer op zeven ton. Maar omdat de deal pas eind januari van dit jaar werd beklonken, stelde Van der Kallen dat de twee bemiddelaars geen recht meer hadden op een premie. De rechter gaf hem daarin gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen