Advocaat nu eindelijk écht klaar als trainer? "Ik kijk wel uit!"

23 maart 2023, 21:11
Foto: © ProShots

Dick Advocaat (75) gaat dit na seizoen afscheid nemen als trainer van ADO Den Haag en volgens zijn voormalige assistent Cor Pot is dat vermoedelijk direct een definitief einde van de lange loopbaan van de geboren Hagenees. Een afscheid in tranen, zoals bij Feyenoord, ligt wel in het verschiet voor De Kleine Generaal.

Advocaat heeft al vaker zijn afscheid aangekondigd als trainer, maar Pot vermoedt dat het nu weleens definitief gedaan zou kunnen zijn. "Of ik met zekerheid kan zeggen dat hij stopt? Ik kijk wel uit", zegt Pot lachend tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar ik denk het wel, hoor. Het is de laatste tijd niet al te best weer geweest en Dick moest vroeg opstaan. Dat ging hem parten spelen. En hij wil zijn vrouw ook niet tekortdoen. Bovendien heeft hij zijn televisiewerk waar hij zich op kan richten."

De telefoon van Advocaat is eigenlijk nooit stilgeweest. "Clubs blijven maar bellen", vertelde coach toen hij bij ADO gepresenteerd werd. Naar verwachting zal dat ook ná zijn vertrek uit Den Haag blijven gebeuren. De vraag is dan ook of Advocaat de lokroepen nu wél kan weerstaan of dat hij tóch nog een nieuw avontuur aangaat.

Lees ook: 'Dick Advocaat bezorgt ADO Den Haag teleurstellend nieuws'

Toen Adocaat afzwaaide bij Feyenoord liepen de tranen hem over de wangen. "Ik zie wel gebeuren dat Dick weer volschiet als het bij ADO lukt", zegt Pot. "Hij is altijd gevoelig geweest, maar is de laatste jaren nog emotioneler geworden." Pot hoopt dan ook dat de ADO-spelers Advocaat net zo'n 'romantisch afscheid' gunnen als de Feyenoorders hem twee jaar geleden boden. "Het zou een prachtig einde voor Dick zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen