Juventus en Monaco wachten al lang op halve finale CL

14 april 2015, 17:02

Natuurlijk is de kraker tussen Atlético Madrid en Real Madrid vele malen aantrekkelijker, maar het duel tussen AS Monaco en Juventus in de kwartfinale van de Champions League is ook zeker de moeite waard. Wat opvalt is dat beide clubs al meer dan tien jaar wachten op een plaats in de halve finale van het prachtige toernooi. Dit seizoen hebben ze dé kans om weer eens bij de beste vier van Europa te horen. Met vanavond (dinsdag) deel één van het tweeluik, om 20.45 uur in Turijn.

Juventus hunkert naar succes in Europa

Sinds de verloren eindstrijd tegen de landgenoten kan Juventus het niet echt meer bolwerken over de grens. Natuurlijk kreeg de club een nekslag, toen het wegens het omkoopschandaal teruggezet werd naar de Serie B, maar in de jaren daaromheen bleef Europees succes ook uit. Tussen 2003 en 2009 overleefden de Bianconeri nog wel steeds de groepsfase, maar de prestaties werden eigenlijk steeds minder. In 2013 haalde Juventus nog wel de kwartfinale van de CL, maar er werd met weemoed teruggedacht aan de periode tussen 1995 en 1998, toen drie keer op rij de eindstrijd werd bereikt, met spelers als Zinedine Zidane, Edgar Davids, Antonio Conte en Alessandro Del Piero.

supporters fans

supporters fans

Monaco wil wederopstanding bekronen

Maar de Europese prestaties van Monaco werden beter. In 1994 en 1998 werd de halve finale van de Champions League zelfs bereikt. In de tweede poging om de eindstrijd te halen werd de Franse club uitgerekend een halt toegeroepen door Juventus. Thuis wonnen de Monegasken met 3-2, maar in Turijn werd er met 1-4 verloren. De grootste Europese prestatie leverde Monaco in het seizoen 2003/2004. Het werd groepswinnaar in een poule met PSV, Deportivo La Coruña (dat met 8-3 verslagen werd) en AEK Athene. Via Lokomotiv Moskou, Real Madrid en Chelsea kwamen de Fransen in de finale terecht, maar hierin was FC Porto (0-3) te sterk.

Juventus respecteert Monaco

Juventus en Monaco hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld, in de halve finale van de Champions League in 1998. Destijds verloren de Italianen met 3-2 in het Prinsdom, maar werd deze uitslag rechtgezet met een 4-1 overwinning in Turijn. Het was toen dus een doelpuntrijke ontmoeting, maar dat lijkt het ditmaal niet te worden. Monaco is een ploeg die met een goed georganiseerde defensie speelt, weet Allegri ook. "Ze zijn verdedigend sterk en incasseren weinig tegentreffers. Dat maakt het lastig. We moeten daarom geduld hebben", zei de coach van Juventus, die niet kan beschikken over smaakmaker Paul Pogba. De herstelde Andrea Pirlo en Andrea Barzagli komen mogelijk wel in actie.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen