Aan het tijdperk-Klopp komt een eind in Dortmund

15 april 2015, 13:30

Het is definitief: na zeven jaar trekt Jürgen Klopp de deur van het Signal Iduna Park achter zich dicht. De succesvolle coach vertrekt na dit seizoen bij Borussia Dortmund, de club waarmee hij twee keer kampioen van Duitsland werd en één keer de Champions League-finale haalde.

Borussia Dortmund maakte het vertrek van Klopp woensdag tijdens een persconferentie bekend. Als een verrassing kwam dat al niet meer, het nieuws was via Sport Bild eerder op de dag uitgelekt.

Met Klopp op de bank klom Borussia Dortmund sinds 2008 terug naar de top van het Duitse voetbal. De charismatische coach schudde de slapende reus van de Bundesliga wakker en zette Dortmund op zijn kop door in 2011 en 2012 de landstitel binnen te slepen. In 2012 pakte Borussia zelfs de dubbel, want ook de DFB Pokal werd veroverd. Een jaar later bereikte de club de finale van de Champions League, waarin Bayern München met 1-2 te sterk was. In de spannende finale maakte Arjen Robben vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Dit seizoen kreeg Klopp Dortmund niet aan de praat. In de Champions League waren de prestaties prima, het bereikte de achtste finale, maar nationaal bungelde de ploeg maandenlang onderaan de competitie. Inmiddels is het gevaar van degradatie afgewend, maar Dortmund blijft voorlopig steken op de tiende plaats. Het is vrijwel uitgesloten dat de club er via de competitie nog in slaagt om Europees voetbal af te dwingen.

Klopp had nog een contract tot 2018 bij Dortmund, deze verbintenis wordt per 30 juni ontbonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen