Bergkamp: "Verbaast mij niks dat Cocu het goed doet"

17 april 2015, 11:15

Als er geen gekke dingen gebeuren staat Phillip Cocu zaterdagavond met de kampioensschaal in zijn handen. Na een mislukt eerste jaar als hoofdcoach neemt de oud-middenvelder deze jaargang sportieve revanche op zichzelf en zijn criticasters. Dat verbaast Dennis Bergkamp, assistent-coach van Ajax, niets.

Bergkamp speelde in het verleden bij het Nederlands elftal samen met Cocu en kent de trainer van PSV goed. "Hij speelde bij Oranje altijd kort om mij heen. Dan merk je al dat hij bepaalde kwaliteiten heeft. Dan doel ik in dit geval vooral op het tactische. Zoiets is een goede voorbode voor een trainersloopbaan", zegt hij op VI.nl.

Dat bleek ook: "We zaten met de trainerscursus in dezelfde groep, we deelden een kamer als we intern bij KNVB waren. We zijn daarom ook veel met elkaar opgetrokken. Met zijn ideeën en opmerkingen merkte je al dat hij het tactische spel ook als trainer op hoog niveau ziet. Dat kun je ook vergelijken met Frank de Boer bij Ajax. Een goed tactisch overzicht, zoals ze ook als speler hadden. Het verbaast mij niks dat hij het goed doet."

Bergkamp somt probleemloos de kwaliteiten van de trainer Cocu op. "Hij straalt rust uit, dat is belangrijk. Dat is bij hem, net als zijn nuchterheid, heel natuurlijk. Dus hij kan zich concentreren op waar zijn kracht ligt. Hij neemt heel veel mee uit zijn verleden als succesvolle voetballer. Hij weet wat het is om prijzen te winnen. En hij kan spelers goed raken. Hij raakt niet snel in de war, ongeacht met welke soort druk hij te maken heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen