Rutten blij voor Cocu: "Vind titel mooi voor hem"

18 april 2015, 16:13

Fred Rutten schoot met Feyenoord dit seizoen net te kort om echt mee te strijden om het kampioenschap in de Eredivisie. Koploper PSV bleek te sterk en de Eindhovenaren kunnen dit weekend de titel veiligstellen. Feyenoord-coach Fred Rutten heeft respect voor de prestatie van PSV en is blij voor trainer Phillip Cocu.

In het seizoen 2012-2013 werkten ze intensief samen bij PSV. Cocu nam het roer in het voorjaar zelfs over van Rutten en promoveerde van assistent tot hoofdcoach. "Ik heb PSV niet vanaf het begin als de grootste concurrent voor Feyenoord gezien en ook niet gedacht dat ze in Eindhoven de grootste kans hadden om kampioen te worden", stelt hij in De Telegraaf. "Ik heb me vooral op de ontwikkeling van Feyenoord gefocust. Maar voor Cocu vind ik het mooi. Ik heb geweldig met hem samengewerkt bij PSV en als je het nu hebt over de gunfactor, dan is daar in mijn geval bij hem wel sprake van.''

"Over wat hij met PSV exact heeft gedaan kan ik vanuit Rotterdam geen waardeoordeel vellen. Als je kampioen wilt worden, moet je zorgen dat het rendement in je ploeg heel hoog is en dat het aantal tegengoals ver wordt teruggedrongen. Daarin heeft PSV het afgelopen seizoen een enorme stap gemaakt'', ziet de trainer, die na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen