Eindhoven hoopt op Faber bij exit De Jong: "Ga hem vragen"

20 april 2015, 10:51

Jean-Paul de Jong presteert dit seizoen uitstekend met FC Eindhoven, maar lijkt volgend seizoen niet meer aan het roer te staan bij de nummer twee van de Jupiler League. De 44-jarige coach is hard op weg naar zijn oude liefde FC Utrecht. Mocht hij daadwerkelijk vertrekken, dan moeten de Eindhovenaren dus op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Het doorschuiven van assistent-trainer Maurice Verberne is geen optie, omdat de rechterhand van De Jong nog niet over de juiste trainerspapieren beschikt. Pascal Maas zal ook als assistent werkzaam blijven. Technisch manager Hans Smulders wil niet op de zaken vooruitlopen. "We maken eerst het seizoen met elkaar af. Daarna moeten we verder kijken. Als we promoveren naar de eredivisie, worden we interessanter en komen er vast kandidaten bij."

Smulders weet dat Ernest Faber na het seizoen vertrekt bij PSV, waar hij Phillip Cocu assisteert. Als het aan de technische man van Eindhoven ligt, dan keert Faber terug aan de Aalsterweg. "Met hem zijn de huidige successen begonnen (2010-2012, red.) en er is altijd contact gebleven. Ik ga het hem zeker vragen, maar de vraag zal zijn of het in zijn carrièreplanning past."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen