Bayern ziet toekomst in Guardiola: "Doel is verlengen"

23 april 2015, 11:41

Het huwelijk tussen Bayern München en coach Pep Guardiola is vooralsnog een gelukkige gebleken. Het lijkt er dan ook op dat beide partijen hun samenwerking zullen verlengen. De Spaanse tacticus ligt nog tot medio 2016 vast bij de Duitse topclub, maar de werkgever van Arjen Robben heeft de intentie om langer door te gaan met de oud-trainer en -speler van FC Barcelona.

Aan het begin van het volgende seizoen zullen Bayern en Guardiola onderhandelen over een nieuwe verbintenis. Dat heeft voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in gesprek met Bild aangegeven. "We hebben afgesproken om dit seizoen gewoon af te maken en vervolgens in de tweede helft van 2015 met elkaar om tafel te gaan", stelt de preses van de Duitse recordkampioen. "Ons doel is om het contract van Guardiola te verlengen. De kans is groot dat hij na 2016 ook onze coach zal zijn."

Er zijn geluiden te horen over interesse van Manchester City, waar Manuel Pellegrini onder druk staat. Rummenigge zegt echter dat de kans miniem is dat de 44-jarige Spanjaard naar het Etihad Stadium verkast. "Ik kan me niet voorstellen dat Guardiola zal kiezen voor een club als Manchester City", aldus de Bayern-voorzitter.

Guardiola staat sinds medio 2013 aan het roer bij Bayern. Tot dusver won hij zowel de landstitel als de DFB Pokal met de Beierse topclub. Dit seizoen is hij nog in de race om de 'treble' in de wacht te slepen. Bayern ging ten koste van FC Porto (1-3 en 6-1) door naar de halve finale van de Champions League, gaat fier aan de leiding in de Bundesliga en ontmoet Borussia Dortmund in de halve finale van de beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen