Figo stelt Azië extra WK-tickets in vooruitzicht

28 april 2015, 09:44

In een poging om stemmen binnen te halen voor de komende presidentsverkiezingen bij de FIFA probeert Luis Figo te scoren bij Aziatische landen. De Portugees wil meer landen uit het grootste continent ter wereld toelaten op het wereldkampioenschap, zo liet hij dinsdag weten in gesprek met persbureau Reuters.

In 2014 namen slechts vier Aziatische landen (Iran, Japan, Zuid-Korea en Australië) deel aan het WK in Brazilië. Dat is te weinig, vindt Figo. Hij wil het toernooi gaat uitbreiden tot een deelnemersveld van veertig of 48 landen en een deel van deze extra tickets zouden dan naar Azië moeten gaan. "Ik denk dat de groeiende populariteit van de sport en het steeds hoger wordende niveau in Azië dit rechtvaardigt", sprak de oud-aanvaller. "Door het aantal deelnemers aan het WK te vergroten, kunnen we meer landen betrekken bij het evenement."

Overigens wil Figo niet alleen Aziatische landen helpen, maar ook Aziatische bestuurders. "Het wordt tijd om bestuurders van buiten Europa meer te betrekken bij de besluitvorming bij de FIFA", vindt hij.

Figo is één van de uitdagers van Sepp Blatter, de huidige FIFA-preses. Ook Michael van Praag doet een gooi naar het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond, evenals Prince Ali Bin Al Hussein van Jordanië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen