Liesveld fluit eerste bekerfinale: "Mooie beloning"

28 april 2015, 12:09

Voor het eerst in zijn carrière mag Richard Liesveld de finale van de KNVB Beker fluiten. Hij moet zondag in de Kuip de eindstrijd tussen titelhouder PEC Zwolle en FC Groningen in goede banen leiden.

"Het is een mooie beloning op een voor mij goed verlopen seizoen", zegt de trotse Liesveld op KNVB.nl over zijn aanstelling. "Dit zijn wedstrijden waar je het als scheidsrechter voor doet, het is namelijk één van de prijzen op nationaal niveau. Ik hoorde al van collega-arbiters dat de sfeer tijdens de bekerfinale geweldig is, maar het is toch iets wat je zelf moet ervaren. Aangezien er ongeveer vierhonderd bussen met supporters van zowel PEC Zwolle als FC Groningen naar het stadion komen, verwacht ik een fantastisch volksfeest."

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, benadrukt dat Liesveld een goed seizoen doormaakt. "Deze aanstelling is een logisch gevolg van het goede seizoen dat Richard gefloten heeft. Hij verdient het om een grote wedstrijd, in een prachtig stadion met waarschijnlijk een mooie voetbalsfeer, te mogen leiden. We zullen er alles aan doen om Richard en zijn team optimaal te voorbereiden op de wedstrijd."

Angelo Boonman en Dave Goossens zijn de assistenten van Liesveld aan de zijlijnen, Bas van Dongen fungeert in de Kuip als vierde man. Pol van Boekel en Dennis Higler zijn vijfde en zesde official bij de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen