HSV boven rode streep na nieuwe zege, BMG weer derde

3 mei 2015, 17:27   Bijgewerkt: 3 mei 2015, 19:30

Directe handhaving begint te lonken voor Hamburger SV. Dankzij een 1-2 overwinning op bezoek bij FSV Mainz 05 staat de ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart voor het eerst sinds lange tijd weer boven de rode streep in de Duitse Bundesliga.

Hamburger SV staat nu veertiende. De voorsprong op de teams onder de rode streep is nog altijd bijzonder klein, slechts één punt, maar de Rothosen lijken eindelijk de weg omhoog gevonden te hebben. Met de nieuwe coach Bruno Labbadia op de bank won HSV vorige week eindelijk weer eens, met 3-2 van FC Augsburg. Dat was de eerste zege na een reeks van negen duels zonder overwinning en tegen Mainz volgde meteen de tweede opeenvolgende driepunter.

Verantwoordelijk daarvoor was Gojko Kacar, hij maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Enkele minuten later kreeg Mainz-speler Daniel Brosinki rood, na een overtreding op de doorgebroken Van der Vaart.

Later op de dag nam Borussia Mönchengladbach de derde plek weer over van Bayer Leverkusen, dat zaterdag met 2-0 te sterk was voor de kersverse kampioen Bayern München. Met Roel Brouwers in de basis won Mönchengladbach met 1-2 bij Hertha BSC, waar John Heitinga op de bank bleef en Roy Beerens ontbrak. Ibrahima Traoré tekende vijf minuten voor tijd voor het winnende doelpunt. Thorgan Hazard, de broer van Chelsea-ster Eden Hazard, verrichtte het voorbereidende werk. De nummer drie van Duitsland plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier moet in de vierde voorronde van het miljoenenbal starten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen