Mogelijk celstraffen uitgedeeld in zaak rond transfer Neymar

13 mei 2015, 19:14

Het laatste woord over de transfer van Neymar van Santos naar FC Barcelona in de zomer van 2013 is nog niet gesproken. Een Spaanse rechter heeft woensdag bepaald dat Barça-voorzitter Josep Bartomeu, diens voorganger Sandro Rosell en de club zelf voor de rechter moeten komen vanwege vermeende fraude rond de komst van Neymar.

Aanvankelijk meldde FC Barcelona 'slechts' 57 miljoen euro voor Neymar te hebben betaald, maar uit onderzoek bleek dat er in werkelijkheid bijna 100 miljoen euro gemoeid was met de deal. Bartomeu was op dat moment vicepresident bij de Spaanse topclub, met boven zich Rosell. Het duo wordt ervan verdacht voor ongeveer 13 miljoen euro aan belasting te hebben ontdoken.

Volgens Spaanse media heeft de openbare aanklager een celstraf van zeven jaar geëist tegen Rosell, Bartomeu zou twee jaar en drie maanden tegen zich hebben horen eisen. Daarnaast riskeren beiden tot 60 miljoen euro aan boetes. De rechter heeft de verdachten tien dagen de tijd gegeven om hun verdediging te regelen. Zelf ontkennen ze elke vorm van fraude.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen