"Drie tegenkandidaten Blatter zijn creatie van UEFA"

20 mei 2015, 17:10

Jérôme Champagne wilde één van de uitdagers van Sepp Blatter worden in de verkiezing om het voorzitterschap van de FIFA, maar trok zich terug wegens een gebrek aan steun. Het lukte Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein wél om zich officieel kandidaat te stellen voor de verkiezing van 29 mei. Champagne denkt dat deze drie in het geheim samenwerken.

Van Praag, Figo en prins Ali beweren dat ze onafhankelijk werken, maar Champagne denkt dat UEFA-voorzitter Michel Platini ze 'aan een touwtje' heeft. "De drie kandidaten die zich hebben gemeld zijn alle drie een creatie van de UEFA. Dat weten we. Twee van de drie hebben hetzelfde pr-bureau (Vero Communications, red.) dat voor de UEFA werkt", zegt Champagne tegen de NOS.

Daar laat Champagne het niet bij. Hij denkt de drie tegenkandidaten, die volgens hem dus een 'creatie van UEFA' zijn, geen schijn van kans maken. "Ze weten dat Blatter zal winnen, maar ze willen zorgen dat hij pas in de tweede ronde wint. Zodat ze kunnen zeggen: hij is pas in de tweede ronde herkozen. Belachelijk, want als je het WK wint met een strafschop in de 92ste minuut dan win je toch."

Champage kreeg zelf niet de vijf benodigde steunverklaringen. "Het lukte niet omdat een machine sommige bonden onder druk zette om geen steunverklaringen af te geven. Ik heb veel voorzitters van Europese bonden gesproken die zeiden dat ze van UEFA-functionarissen te horen kregen: steun Jerôme Champagne niet", bromt de Fransman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen