Platini vroeg Blatter om af te treden: "Het is te laat"

28 mei 2015, 15:48   Bijgewerkt: 28 mei 2015, 17:54

UEFA-baas Michel Platini heeft de omstreden FIFA-voorzitter Sepp Blatter tot twee keer toe vriendelijk doch dringend verzocht om de hoogste post bij de wereldvoetbalbond te verlaten, maar de 79-jarige Zwitser trok zich hier weinig van aan. Blatter wil vrijdag in de presidentsverkiezingen voor zijn vijfde termijn als baas van de mondiale voetbalfederatie gaan.

Blatter organiseerde donderdag een spoedoverleg met vertegenwoordigers van de zes continentale bonden en werd na deze spoedbijeenkomst geconfronteerd door Platini. De voorzitter van de UEFA vroeg de Zwitser twee keer om bij de FIFA te vertrekken, maar daar wilde Blatter niets van weten. Ondanks het corruptieschandaal ronde de wereldvoetbalbond wil hij blijven zitten als president.

"Ik ben naar de FIFA-voorzitter gegaan, die toen in vergadering was met de confederatievoorzitters. Blatter gaf mij het woord, maar ik zei dat ik hem persoonlijk wilde spreken. Ik vertelde hem dat we ooit samen bij de FIFA waren begonnen, maar dat het zo niet meer kan. Ik was duidelijk, keek hem recht in de ogen aan en vroeg hem om ontslag te nemen. Dat hij daarvoor de moed moest nemen. Hij zei 'we kennen elkaar goed, maar het is te laat. Ik kan niet weggaan", aldus Platini, die Blatter wel steeds zijn 'vriend' noemde.

De Jordaanse prins Ali bin al-Hussein is de enige uitdager voor Blatter in de verkiezing, die vrijdag op het 65ste FIFA-congres plaatsvindt. De meeste leden van de UEFA willen dat de verkiezing uitgesteld wordt, maar dat is niet het geval. De Europese voetbalbond zou het congres misschien boycotten, maar heeft besloten om dit niet te doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen