Blatter: "Er is geen revolutie bij de FIFA nodig"

30 mei 2015, 13:53

Sepp Blatter heeft een laatste oproep gedaan aan de vertegenwoordigers van de 209 FIFA-lidstaten om op hem te stemmen bij de FIFA-presidentsverkiezing, vandaag (vrijdag) in Zürich. De Zwitser, die voor zijn vijfde termijn als FIFA-preses gaat, kwam deze week verder onder vuur te liggen vanwege de arrestatie van een aantal FIFA-officials op verdenking van corruptie. Zelf is Blatter niet als verdachte aangemerkt, maar toch is er veel te doen rond zijn persoon.

"Er is geen revolutie bij de FIFA nodig", aldus Blatter in zijn laatste speech, voordat er gestemd mocht worden, volgens het ANP. "Maar ik heb gemerkt dat mensen mij verantwoordelijk houden voor de storm die de afgelopen dagen is ontstaan. Dat mag en dat moet ik accepteren. Maar ik beloof jullie dat we eruit komen. Daar wil ik hard voor werken."

"Als ik stop, dan wil ik een sterke en betrouwbare FIFA overdragen. Een FIFA die ontsnapt is aan een storm. Ik beloof u dat ik dit ga doen. Maar dat kan ik niet alleen. Daar heb ik jullie ook bij nodig. Niemand kan dit alleen. Natuurlijk moeten we strijden tegen corruptie, maar ook tegen racisme en geweld. Voetbal geeft gelukkig hoop. Jullie weten wat jullie aan mij hebben en ik kan rekenen op jullie. Vanaf morgen moeten we de goede naam van de FIFA samen herstellen. Ik wil bij jullie blijven, ik wil met jullie verder. Het is nu aan jullie."

Blatter heeft concurrentie van prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië. Die pleitte voor snelle veranderingen. "Het is nu tijd een belangrijke stap te zetten. Dat moeten we zij aan zij doen. Als een grote democratische familie. De ogen van de wereld zijn op ons gericht. We moeten bewijzen dat we kunnen samenwerken in een organisatie waar iedereen trots op kan zijn. Een organisatie die democratisch en transparant is. Het zou voor mij een grote eer zijn als jullie op me stemmen. Er gloort weer hoop en de zon gaat weer schijnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen