Bizarre situatie bij Borussia Dortmund: verlies in Champions League-finale levert meer op dan overwinning

10 mei 2024, 20:02
Foto: © Imago

Borussia Dortmund kwalificeerde zich dinsdagavond voor de finale van de Champions League en zag woensdagavond dat Real Madrid daarin de tegenstander is. Dat is de ploeg van voormalig Dortmund-speler Jude Bellingham, wiens transfer ervoor zorgt dat BVB meer aan een nederlaag in de finale overhoudt dan aan een overwinning.

Bellingham verruilde Dortmund afgelopen zomer voor de Spaanse hoofdstad. Real Madrid betaalde daar een bedrag van 103 miljoen euro plus bonussen voor. Eén van die bonussen zou ervoor zorgen dat Borussia Dortmund meer overhoudt aan een nederlaag in de finale van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

De UEFA keert een bedrag van twintig miljoen euro uit aan de winnaar van de Champions League. Ook de verliezend finalist krijgt met een bedrag van 15,5 miljoen euro een flinke som overgemaakt. Dat is een verschil van 4,5 miljoen euro. Bij de transfer van Bellingham zou er een bonus zijn opgenomen in het contract waardoor Real Madrid een bedrag van vijf miljoen euro moet betalen wanneer de Engelsman het miljardenbal wint met de Madrilenen.

Mocht Dortmund de finale verliezen, betekent dat ze van de UEFA en Real Madrid bij elkaar een bedrag van 20,5 miljoen euro ontvangen, wat een half miljoen meer is dan het prijzengeld dat de winnaar van het toernooi ontvangt. Wanneer Bellingham ook wordt verkozen voor het team van het toernooi, zouden Die Borussen nog eens twee miljoen euro extra krijgen. Overigens zijn de genoemde bedragen voor een Europese topclub niet hoog genoeg om niet voor een overwinning te gaan, dus de verwachting is dat Borussia Dortmund gewoon alles op alles zal zetten om de Champions League te winnen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSG komt na heenduel met Dortmund met verschrikkelijk nieuws: einde seizoen en géén EK

Paris Saint-Germain meldt na de eerste halve finale tegen Borussia Dortmund in de Champions League heel slecht nieuws.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zeker voor Duitsers is de eer belangrijker dan het geld. Desalniettemin geloof ik dat ze weinig kans maken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen