Groenendijk houdt speelwijze intact: "Spelen met drie spitsen"

27 juni 2015, 15:19

De trainerswissel van Excelsior, dat Alfons Groenendijk aanstelde als opvolger van Marinus Dijkhuizen, heeft geen gevolgen voor de speelwijze van de Kralingers. Groenendijk gaat namelijk op dezelfde manier werken als zijn voorganger. Dat gaf de nieuwe coach na afloop van zijn eerste training in Rotterdam te kennen.

"Qua speelwijze zal er niets veranderen," legt Groenendijk uit aan RTV Rijnmond. "Wij blijven spelen met drie spitsen. Daar hou ik ook van. Eind vorig seizoen kwam het aan op overleven en dan word je soms achteruit gedwongen en moet je meer vanuit de counter spelen. Ook Marinus wilde wat meer op de helft van de tegenstander spelen, maar soms kon dat niet. Wat mij betreft is de basis dat wij zelf willen bepalen. Dat zal niet altijd kunnen, maar dat is wel de insteek."

Excelsior bleef afgelopen seizoen als promovendus knap boven de onderste plaatsen. Het verzekerde zich zonder nacompetitie van nog een seizoen Eredivisie. Daardoor is het verwachtingspatroon rondom Excelsior mogelijk wat omhoog gegaan. "Maar zo makkelijk is het natuurlijk niet", vindt Groenendijk. "De groep beaamt dat ook. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen. Daar moeten we aan werken. Als je achterover gaat leunen, is dat achteruitgang. Dat heb ik ook in mijn eerste praatje tegen de spelers gezegd. Als je nu mee gaat in de euforie dan is dat gevaarlijk, dat moeten we zeker niet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen