Roma-spits tekent bij Cambuur: "Absoluut een stap vooruit"

4 juli 2015, 10:55

SC Cambuur baarde vrijdagavond opzien met de komst van Valmir Berisha. De spits, die overkomt van AS Roma, heeft in Friesland voor één seizoen met een optie voor nog een jaar getekend. De negentienjarige Zweed werd in zijn thuisland jarenlang de 'nieuwe Zlatan' genoemd. Hij ziet de transfer naar Cambuur echter niet als een stap achteruit.

Berisha werd door AS Roma afgelopen seizoen verhuurd aan het Griekse Panathinaikos. "Als je naar de grootte van de clubs kijkt, is dit een stap omlaag, maar zo zie ik het niet. Ik heb een paar jaar niet gevoetbald en ga dat hier wel doen. Cambuur is absoluut een stap vooruit. Uiteindelijk wil ik terug naar de top, maar eerst moet ik het bij Cambuur laten zien", zegt de spits in de Leeuwarder Courant.

De transfer nam maanden in beslag, zo geeft technisch directeur Henry van der Vegt van Cambuur aan. "Hij stond bij Roma onder contract, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Panathinaikos. Zij wilden een opleidingsvergoeding voor Valmir hebben en dat scenario wilden wij uitsluiten. Daar gaat blijkbaar veel tijd in zitten. Het is zeer ingewikkelde materie. Internationale juristen konden zelfs niet vertellen hoe de situatie precies was. We hebben er zelf ook juristen naar laten kijken. Nu konden we er eindelijk een klap op geven. Is er veel geld betaald? We hebben het op een heel creatieve manier met elkaar opgelost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen