Depay na debuut: "Het was een te gek gevoel"

18 juli 2015, 22:26

Memphis Depay omschrijft zijn eerste wedstrijdminuten in het shirt van Manchester United als een 'te gek gevoel'. De van PSV overgenomen aanvaller deed vrijdag (lokale tijd) 45 minuten mee in een oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Club América (1-0 winst).

"Het was een te gek gevoel om mijn debuut te maken, het was heel speciaal als je bedenkt waar ik vandaan kom en waar ik nu sta", aldus Depay op de officiële website van Manchester United. "Ik ben heel gelukkig. Het waren slechts 45 minuten en in het voorseizoen, maar de focus ligt nu op het in vorm blijven. Het was belangrijk om te winnen en dat hebben we gedaan."

Depay is te spreken over de samenwerking met Wayne Rooney. "Hij heeft mij gedurende de wedstrijd veel gecoacht. We moeten een duo vormen en ik heb met hem het juiste gevoel. Het is een eer om met zo'n legende als hij te mogen spelen", vervolgt Depay. Hij realiseerde zich pas na afloop hoe bijzonder het is om het shirt van Manchester United te mogen dragen. "Ik was er vooraf niet echt mee bezig, maar achteraf geeft het een speciaal gevoel wanneer je terugkomt in de kleedkamer, je shirt uittrekt en dat je dan jouw naam achterop ziet staan."

Gevraagd naar wat hem in zijn eerste weken bij Manchester United het meest is opgevallen, antwoordt Depay: "Het tempo van het spel. Dat merk ik ook tijdens de training. Het is anders, maar ik geniet ervan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen