Gemeente helpt Achilles '29 niet: "Is niet onze taak"

20 juli 2015, 21:58

De gemeente Groesbeek steekt Achilles '29 niet de helpende hand toe bij de aanleg en verbouwing van kunstgras, het hoofdgebouw en tribunes en verlichting. Ook staat de lokale overheid niet garant voor het benodigde bedrag, zo'n vijf miljoen euro. Dat meldt Omroep Gelderland maandag.

Achilles '29 vindt het belangrijk om kunstgras en verlichting aan te leggen, omdat het graag een betaald voetbalclub wil worden. De ploeg stroomde enkele jaren geleden door vanuit de amateurs en ontwikkelt zich sindsdien stapje voor stapje. Voor de gemeente Groesbeek is dat echter geen reden om de portemonnee te trekken. "Wij zijn van mening dat de gemeente het niet als haar taak ziet om een vereniging te faciliteren of te subsidiëren in een ambitie om een betaald voetbalorganisatie te worden", aldus de gemeente.

Het is opmerkelijk dat het college van burgemeester en wethouders nu met dit nieuws naar buiten komt, want het is zomerreces. De gemeente stelt op dit moment met deze mededeling te komen omdat 'Achilles erg veel druk op de gemeente uitoefent om per omgaande een voor hen positief besluit te nemen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen