Wenger: "De nul houden geeft extra voldoening"

2 augustus 2015, 19:12

In zijn veertiende poging wist Arsene Wenger zondag dan eindelijk te winnen van José Mourinho. Zijn Arsenal was op Wembley met 1-0 te sterk voor Chelsea en sleepte daarmee de Community Shield in de wacht.

"Het was een intense wedstrijd en je kon zien dat beide ploegen volledig geconcentreerd en toegewijd waren", begon Wenger zijn analyse na afloop. "Elke keer dat wij in de aanval waren, kregen we kansen. We hebben vandaag veel kansen gekregen en de beste mogelijkheden waren voor ons. Ons spel is gebaseerd op voor elkaar willen werken, en goed verdedigen en aanvallen. Na de 1-0 wilden we onze voorsprong verdedigen. Dat we geen tegengoal hebben gekregen, geeft extra voldoening. Dit vanwege de aanvallende potentie van Chelsea."

Petr Cech stond onder de lat bij Arsenal. Hij maakte jarenlang furore bij Chelsea, maar stapte deze zomer over naar het Emirates Stadium. Wenger: "Hij was van invloed op de wedstrijd, want misschien dachten de spelers van Chelsea dat zij een prachtgoal moesten maken om hem te passeren."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen