'AZ'er Jóhannsson staat voor transfer naar Bundesliga'

3 augustus 2015, 07:54

Het heeft er alle schijn van dat Aron Jóhannsson deze zomer de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht zal trekken. De spits van AZ is in beeld bij Werder Bremen, waar hij het vertrek van Franco Di Santo naar Schalke 04 moet opvangen. Dat meldt het Duitse Bild.

Zodoende dreigt AZ na het vertrek van Esteban, Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Gudelj en Steven Berghuis wederom afscheid te moeten nemen van een belangrijke speler. Net als bij Gudelj en Berghuis kunnen de Alkmaarders wel weer een miljoenenbedrag verdienen aan de verkoop van Jóhannsson, die nog tot de zomer van 2018 onder contract staat bij AZ. De eredivisionist wil vijf miljoen vangen voor de Amerikaanse international, Werder zou tot dusver tot vier miljoen euro willen gaan.

Mocht Jóhannsson daadwerkelijk uit Alkmaar vertrekken, dan kan AZ dat intern wel oplossen. Met Vincent Janssen, Robert Muhren en Muamer Tankovic heeft coach John van den Brom dan nog steeds genoeg opties voor de spitspositie. Vooral Janssen heeft in de eerste weken van het nieuwe seizoen veel indruk gemaakt. De oud-spits van Almere City FC scoorde aan de lopende band en liet ook in het Europa League-duel met Istanbul BB (2-0 winst) zien dat hij een neusje voor de goal heeft.

De 24-jarige Jóhannsson zou zelf al akkoord zijn gegaan met een vierjarig contract in Bremen. Hij speelt sinds januari 2013 voor AZ, waarvoor hij 39 keer wist te scoren in 71 officiële optredens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen