De Roon: "De kans dat ik ga spelen, is zeker aanwezig"

3 augustus 2015, 12:49

Marten de Roon verruilde sc Heerenveen deze zomer voor Atalanta Bergamo. Vorig seizoen was hij de aanvoerder in het Abe Lenstra Stadion, nu is hij als nieuweling binnengekomen bij de Italiaanse club. Het is wel even wennen voor de middenvelder, zeker omdat er bijna niemand Engels spreekt bij zijn nieuwe werkgever.

De Roon ging met Atalanta op trainingskamp en voelde zich toen ietwat alleen. "Ik moet zeggen dat ik blij was met mijn koptelefoon en het contact met het thuisfront", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Afgezien van een fysiotherapeut en mijn kamergenoot Richmond Boakye spreekt er niemand Engels bij Atalanta. Dat is best eenzaam, maar straks begin ik aan een cursus Italiaans en komt mijn gezin over."

Toch heeft De Roon allesbehalve spijt van zijn overstap naar Italië. Ook omdat coach Edy Reja in de Italiaanse media lovend was over de Nederlander. "Dat geeft vertrouwen. Als rechtermiddenvelder kan ik mijn ei kwijt door meters te maken. Ik kom opeens voor de goal, dat eist de trainer van zijn buitenste middenvelders. Op het middenveld is er concurrentie, maar we ontlopen elkaar niet veel. De kans dat ik ga spelen, is zeker aanwezig", aldus De Roon, die het nieuwe Serie A-seizoen aftrapt met een mooi affiche. Atalanta gaat meteen op bezoek bij Internazionale. "Daar spelen is een droom, die hopelijk al snel uitkomt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen