Stekelenburg over Ajax: "Zo heb je niets te zoeken in CL"

7 augustus 2015, 08:22

Maarten Stekelenburg betreurt de uitschakeling van zijn oude club Ajax in de voorronde van de Champions League. Rapid Wien bleek over twee wedstrijden te sterk. Een dure les, stelt Stekelenburg vast in De Telegraaf. "Als je zo makkelijk de goals weggeeft, heb je in de Champions League ook niets te zoeken."

Ajax speelde dinsdag tegen Rapid Wien met een extreem jonge ploeg, de jongste basisformatie ooit van de Amsterdamse club in een Europese wedstrijd. "Dat hoeft niet erg te zijn, als ze maar de juiste keuzes maken. Het is nu een harde leerschool voor die jongens. Sinkgraven zal zo'n fout als dinsdag niet een tweede keer meer maken. Soms moet je een bal gewoon de tweede ring in schieten", verwijst Stekelenburg naar de 0-1 van Rapid, die viel na balverlies van middenvelder Daley Sinkgraven vlak voor zijn eigen strafschopgebied.

Het had best gekund dat Stekelenburg nu zelf Ajacied was, hij gold als mogelijke opvolger van Jasper Cillessen voor het geval hij naar Manchester United zou vertrekken. "Daar kon ik natuurlijk niet op wachten", zegt de voormalig Oranje-international, die uiteindelijk koos voor Southampton. Met die club, waar Ronald Koeman als manager op de bank zit, won de ervaren doelman donderdag in de Europa League van Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen