Preview: kan kopende concurrentie Chelsea stoppen?

8 augustus 2015, 09:23

Nog een paar uur en de jacht op de troon van Chelsea is officieel begonnen. Om 13.45 uur geven Manchester United en Tottenham Hotspur op Old Trafford het startschot voor een nieuw Premier League-seizoen. Naar goede gewoonte hebben de Engelse clubs deze zomer weer fors geïnvesteerd, waardoor het een spannend jaar lijkt te worden, met daarbij ook veel Nederlandse inbreng. FCUpdate.nl blikt vooruit.

Chelsea van begin tot eind bovenaan

Mourinho stoort zich aan kopende concurrenten

Geld moet rollen. Ook deze transferperiode lijkt dat het motto te zijn in de Premier League. De transfermarkt is nog ruim drie weken open en de clubs uit de hoogste Engelse divisie hebben samen nu al meer dan 738 miljoen euro uitgegeven. Ter vergelijking: in La Liga en de Serie A bedraagt die som respectievelijk 430 en 428 miljoen euro, en de Bundesligaclubs investeerden tot dusver 'slechts' 294 miljoen euro in nieuwe spelers.

Premier League kleurt oranje

Ibrahim Afellay kreeg geen nieuw contract aangeboden bij FC Barcelona en had kunnen kiezen voor een terugkeer naar PSV, maar gaf de voorkeur aan Stoke City. In Stoke-on-Trent treft de Oranje-international Erik Pieters en Marco van Ginkel, die na een avontuur bij AC Milan wordt gehuurd van Chelsea. Koeman staat voor zijn tweede seizoen als manager van Southampton, waar hij deze zomer Maarten Stekelenburg (AS Monaco), Jordy Clasie (Feyenoord) en Cuco Martina (FC Twente) verwelkomde.

Chelsea slaat aanval concurrenten af

Arsenal, dat door de winst van de Community Shield ten koste van Chelsea met een mentaal voordeel begint, wordt mede dankzij de inbreng van Cech tweede. Ondanks de aankopen is de defensie van Manchester United nog steeds te zwak voor een plek in de top-drie.

Top-vijf volgens FCUpdate.nl

1. Chelsea

2. Arsenal

3. Manchester City

4. Manchester United

5. Liverpool

Degradanten volgens FCUpdate.nl

18. Aston Villa

19. Leicester City

20. Norwich City

Door: Rahied Ishaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen