Vreman: "We hebben verloren, dat is niet goed"

12 augustus 2015, 00:11

Veel kenners geven weinig voor de kansen van De Graafschap om het hoofd boven water te houden in de Eredivisie en in de eerste competitiewedstrijd lieten de Superboeren onbedoeld zien waarom. Het werd bij vlagen overlopen door sc Heerenveen, dat eenvoudig een 3-1 overwinning kon boeken.

"We hebben verloren, dat is niet goed", zegt coach Jan Vreman van De Graafschap op de website van zijn club. "Ik denk dat we op een gegeven moment in de omschakeling geslacht zijn, omdat we dom balverlies leden en niet goed stonden te dekken voor het doel. Heerenveen was bovenliggend, het was dus niet zo dat wij veel beter waren. Maar wat ik wel mooi vind, is dat we in het laatste deel van de wedstrijd terug proberen te komen. Dat hebben we goed geprobeerd", zoekt hij de positieve puntjes.

Vreman zag zijn spelers op cruciale fouten de fout in gaan. "Natuurlijk geven we van tevoren aan dat individuele fouten in de Eredivisie sneller afgestraft worden. Maar je kan van tevoren fouten natuurlijk niet bespreken. De uitvoering moet dan kloppen. Maar na een fout moet je het weer oppakken en doorgaan. Het mag niet, maar niemand wil het. Dat weet je." Zo leed zijn team te veel balverlies. "Dat gebeurde te veel en te gemakkelijk. Dan kom je in de omschakeling te zitten, wat veel energie kost. Die energie hebben we aanvallend nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen