AZ-fans krijgen hun zin: 'uilenzeik' maakt plaats voor bier

18 augustus 2015, 15:38

Supporters van AZ kunnen de komende twee thuiswedstrijden op de tribune genieten van een 'echt' biertje. De club start een pilot met bier met een alcoholpromillage van vijf procent, meldt de club. De Alkmaarse fans maken zich hier al jaren hard voor, maar moesten het tot dusver doen met light-bier.

Als beide duels normaal verlopen wordt er in de toekomst bij meerdere- of zelfs alle- thuiswedstrijden 'normaal' bier geschonken. In het oude stadion, de Alkmaarderhout, werd helemaal geen bier geschonken en in het AFAS Stadion werd na de opening Amstel Lite geschonken. Dit bier, met een alcoholpromillage van 2,5 procent, viel niet in de smaak. "Echt enthousiast werd eigenlijk niemand van deze 'uilenzeik'", beschrijven de supporters het op de website van Supportersbeweging Victoria Alkmaar. Dit bier verdween na enige tijd, maar maakte plaats voor een ander light-bier. "Ook dat zien we dus hopelijk niet meer terug", aldus de Alkmaarse fans.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van AZ, met dus een 'normaal' biertje op de tap, is op 23 augustus tegen Willem II. Ook die week erna speelt AZ in eigen stadion, de tegenstander is dan Roda JC Kerkrade.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen