Inter klopt De Roon op valreep, Fiorentina verslaat Milan

Ger
23 augustus 2015, 22:57   Bijgewerkt: 23 augustus 2015, 23:25

Marten de Roon heeft zijn eerste competitieduel in het shirt van Atalanta Bergamo nipt verloren. Op bezoek bij Internazionale werd het 1-0. Invaller Stevan Jovetic zorgde op de valreep voor het enige doelpunt.

Atalanta speelde de laatste twintig minuten met een man minder. Carlos Carmona kreeg binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee gele kaarten, dus rood. Pas vlak voor het laatste fluitsignaal profiteerde Inter van het numerieke overwicht. De Roon, die deze transferperiode overkwam van sc Heerenveen, speelde de volledige wedstrijd.

Fiorentina klopte voor eigen publiek AC Milan met 2-0. Een rode kaart voor Rodrigo Ely, na twee keer geel, vormde de inleiding voor de nederlaag. Tegen tien man opende Marcos Alonso de score voor rust. Vanaf elf meter legde Josip Ilicic na de hervatting de eindstand vast.

Met Maurizio Sarri als nieuwe coach verslikte Napoli zich in US Sassuolo Calcio: 2-1. De bezoekers kwamen via Marek Hamsik nog wel op voorsprong. Door treffers van Antonio Floro Flores en Nicola Sansone trok Sassuolo alsnog aan het langste eind.