Klaassen mikt op basisplek Oranje: "Ben er klaar voor"

31 augustus 2015, 13:12

Davy Klaassen meldt zich vol ambitie bij het Nederlands elftal. De aanvoerder van Ajax hoopt dat hij in de cruciale wedstrijden tegen IJsland en Turkije in de basis mag beginnen. Hij mikt op een plekje als controlerende middenvelder in de formatie van bondscoach Danny Blind.

"Ik denk wel dat ik klaar ben voor een basisplaats, dat ik het goed kan doen als de bondscoach me daar neerzet", zegt de 22-jarige Klaassen, tweevoudig Oranje-international, in De Telegraaf. "De laatste jaren heb ik vaak in de punt naar achteren gespeeld, waardoor ik weet wat daar wordt gevraagd."

Klaassen hoopt uit te groeien tot een vaste waarde bij de nationale ploeg. "Ik wil er nu bij komen en voorlopig niet meer uit de selectie verdwijnen. Zeker omdat ik een lekkere oefenwedstrijd speelde tegen Spanje, maar ik daarna aan mijn buikwand werd geopereerd. Daardoor kon ik er in juni niet bij zijn."

De Ajacied kan zich in ieder geval met een goed gevoel melden bij Oranje, want hij speelde zondag een uitstekende wedstrijd met zijn club tegen ADO. "Het is niet zo dat ik de wedstrijd tegen ADO Den Haag inging en zei: nu ga ik eens laten zien dat ik in Oranje moet. Ik doe gewoon zo goed mogelijk mijn best. Natuurlijk ga je zelfverzekerder naar Huis ter Duin als je goed hebt gespeeld", geeft hij toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen