Blind haalt uit naar Martins Indi en Van der Wiel

Ger
3 september 2015, 23:56

Bondscoach Danny Blind baalt stevig van de rode kaart die Bruno Martins Indi kreeg voorgehouden in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. De verdediger werd bestraft voor een tik richting Kolbeinn Sigthórsson. Met tien man verloor Oranje uiteindelijk met 0-1.

"Ik weet niet wat Bruno bezielde. Het hoort bij een prof dat je je beheerst. Hij weet juist waar het om gaat", aldus Blind tegenover de NOS. De debuterende keuzeheer was ook niet blij met Gregory van der Wiel, die de strafschop veroorzaakte waar het enige doelpunt van de wedstrijd uit kwam. "Dit mag Greg niet gebeuren. Als je zo uit de tent wordt gelokt, moet je op je benen blijven staan en niet gaan glijden."

Blind had geen spijt dat hij Klaas-Jan Huntelaar wisselde na de rode kaart voor Martins Indi. "Ik moest sowieso een verdediger brengen. Als je met tien tegen elf speelt, moet je óf voorin een erg sterk aanspeelpunt hebben óf proberen iets te forceren met mobiliteit en snelheid. Op die manier hebben we nog wel kansen gecreëerd, maar helaas niet gescoord."

Blind beseft dat Oranje geen serieuze kans meer maakt om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK. "De eerste twee plekken zijn weg. We moeten zorgen dat we ons via de play-offs gaan plaatsen. Maar zelfs als het zondag in Turkije misgaat, is het nog niet gedaan. Dat is de realiteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen