Verhaegh: "Augsburg heeft zich sensationeel ontwikkeld"

10 september 2015, 14:42

Paul Verhaegh staat al een aantal jaren onder contract bij FC Augsburg. De rechtsachter is aanvoerder bij de bescheiden club, die de afgelopen jaren boven zichzelf uit wist te stijgen. Met een budget van een Tweede Bundesliga-club wist Augsburg de laatste twee seizoenen een achtste en een vijfde plaats uit het vuur te slepen. Laatstgenoemde prestatie heeft de club zelfs een ticket voor de Europa League opgeleverd.

"De laatste twee seizoenen waren buitengewoon", zegt Verhaegh op de website van de Bundesliga over de successen van zijn werkgever. "Dit is niet normaal voor een club met deze financiële middelen. Als we dit seizoen niet bij de eerste tien eindigen, dan is dat ook niet meteen een stap achteruit. Iedereen blijft realistisch", zegt de Augsburg-captain, die dit seizoen dus mag opdraven in de Europa League. "We hebben het verdiend. We willen de ervaring delen met onze fans en verrassen. De Bundesliga blijft wel onze prioriteit."

Verhaegh heeft de groei van Augsburg van dichtbij meegemaakt. "Toen ik hier kwam, speelden we nog in de 2.Bundesliga. De wijze waarop we ons ontwikkeld hebben is sensationeel. Alles werkt hier gewoon goed", aldus de rechtsback, die nog drie jaar onder contract staat in Augsburg. Maakt hij deze vol, dan speelt hij in totaal acht jaar voor de Duitse club. "Nederland is nog steeds mijn thuis, maar ik voel me hier goed. Veel spelers spelen hier ook lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen