PSV riskeert weer boete wegens geblokkeerde trappen

24 september 2015, 18:43

PSV begon vorige week met een overwinning op Manchester United aan de groepsfase van de Champions League, maar mogelijk krijgt het duel met de Engelse grootmacht een vervelend staartje voor de regerend eredivisiekampioen. PSV meldt donderdag via de officiële kanalen door de UEFA in staat van beschuldiging te zijn gesteld wegens het blokkeren van de trappen in het Philips Stadion door supporters tijdens eerdergenoemde wedstrijd.

PSV gaat ervan uit dat de UEFA hier binnenkort 'een forse financiële sanctie' aan koppelt. De Eindhovense club werd in het verleden al drie keer beboet voor hetzelfde vergrijp, waarbij de hoogte van de strafsom telkens werd verdubbeld. De laatste keer moest PSV 38.000 euro overmaken naar de UEFA. PSV riskeert nu een vierde boete voor deze overtreding en wat de directie van de club betreft, is dat ook de laatste keer. PSV laat weten dat supporters die in de toekomst nogmaals in de fout gaan een boete of zelfs een stadionverbod boven het hoofd hangt.

"Omdat PSV al een aantal boetes voor dit vergrijp heeft gekregen, houdt de UEFA dit streng in de gaten. In het kader van de veiligheid is het nu eenmaal verboden om tijdens wedstrijden op de trappen te staan. Controleurs krijgen de opdracht mee hier extra op te letten. Dat kost PSV veel geld", aldus PSV-directeur Toon Gerbrands. "Volgens mij hebben onze supporters het beste met ons voor. Ze steunen ons door dik en dun en daarom hoop ik op begrip. Deze strijd kunnen we met PSV niet winnen. We hopen dat we dit probleem samen met de supporters kunnen oplossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen