Cocu: "Alles ging mis in de eerste helft"

30 september 2015, 23:36

PSV keek woensdag in de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou in de tweede speelronde van de Champions League bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Coach Phillip Cocu is dan ook ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg, maar houdt wel een goed gevoel over aan het tweede bedrijf. Daarin knokten de Eindhovenaren zich terug tot 3-2, wat ook de eindstand was.

"Alles ging mis in de eerste helft, in de tweede helft hebben we ons ware gezicht laten zien", aldus Cocu op PSV.nl. "Daarom mijn complimenten voor die tweede helft. Als je met een 3-0 achterstand de tweede helft in gaat, dan wordt er veel gevraagd. Zelfs met tien man krijgen we dan nog een kans op de gelijkmaker, maar dat gebeurde helaas niet."

"De spelers waren gewaarschuwd voor de kwaliteiten van CSKA Moskou, daarom heb ik het wel even lastig om dit in het juiste perspectief te plaatsen", vervolgt Cocu. "Je moet er altijd voor zorgen dat je klaar bent voor een wedstrijd. Aan de bal deden we het in de eerste helft niet eens zo slecht, maar defensief en in de omschakeling was het allesbehalve dat."

Cocu vindt niet dat voor rust alle spelers afwezig waren. "Een aantal was wel aanwezig zoals we ze mogen verwachten, maar een aantal ook niet. In de rust heb ik ze dat zeker meegegeven. De koppies zijn toen niet naar beneden gegaan. Dat toont wel het karakter dat in de ploeg zit. Karakter om het tij te keren. Zeker in een lastige uitwedstrijd, maar het blijft staan dat je er voor moet zorgen dat je niet zo'n eerste helft speelt."

Over het uitvallen van Maxime Lestienne maakt Cocu zich geen zorgen. "Lestienne kreeg een behoorlijks schop en daar had hij last van. We wilden daar geen onnodig risico mee lopen en daarom hebben we hem naar de kant gehaald. Maar het vormt geen gevaar voor de wedstrijd van zondag tegen Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen