Nederland ontbreekt voor het eerst sinds 1984 op EK

Ger
14 oktober 2015, 00:32

Het Nederlands elftal zal voor het eerst sinds 1984 niet van de partij zijn op het EK. De ploeg van bondscoach Danny Blind wist in de laatste ronde van de kwalificatie geen wonder te realiseren. In Amsterdam ging Oranje pijnlijk onderuit tegen Tsjechië.

Mede door die nederlaag is Nederland op het grootste EK ooit, waaraan liefst 24 van de 54 lidstaten van de UEFA meedoen, niet aanwezig. De laatste keer dat Oranje deelname aan de Europese eindronde misliep, werd het toernooi opvallend genoeg ook in Frankrijk gehouden. De formatie van de toenmalige bondscoach Kees Rijvers liep kwalificatie mis doordat concurrent Spanje op de slotdag een overwinning van liefst 12-1 boekte op Malta. Op basis van het aantal gemaakte doelpunten werd Oranje uitgeschakeld.

Nederland nam vier jaar later revanche door het EK in Duitsland te winnen. In 1992 (Zweden), 2000 (Nederland en België) en 2004 (Portugal) was de halve finale het eindstadion, in 1996 (Engeland) en 2008 (Oostenrijk en Zwitserland) de kwartfinale. Tijdens het laatste EK van 2012 in Polen en Oekraïne bleef Oranje door drie nederlagen al in de groepsfase steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen