Blanc: "Ronaldo één van de twee buitenaardse wezens"

20 oktober 2015, 17:40

Paris Saint Germain-coach Laurent Blanc is onder de indruk van Real Madrid en Cristiano Ronaldo, maar denkt wel dat zijn elftal kan winnen van de Spaanse grootmacht. Beide clubs staan woensdag tegenover elkaar in het Parc des Princes in Parijs, in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League.

"Het wordt een schitterende wedstrijd, goed voor de status van onze club. We spelen tegen één van de grootste clubs van Europa. Als je onze selecties vergelijkt, dan is het moeilijk om daar niet van onder de indruk te zijn. Kijk alleen al naar hun prijzenkast: Real Madrid is een Europese topclub, dat is Paris Saint Germain nog niet", zegt Blanc op de UEFA-website.

"Maar we kunnen wel winnen, want we spelen thuis, omdat we kwaliteit hebben en omdat we met Barcelona al eens één van de Europese topclubs hebben verslagen", vervolgt Blanc, doelend op het thuisduel met de Catalanen in de groepsfase van het afgelopen CL-seizoen. "We moeten respect hebben voor de tegenstander, maar we kunnen het voor elkaar krijgen. De wedstrijd is nog niet beslissend, al is het winnen van de groep wel een belangrijk doel."

Real Madrid en Paris SG hebben na twee duels allebei de volle zes punten. Blanc: "Real Madrid vindt het prima om achterover te leunen en toe te slaan op de counter, daar hebben ze de spelers voor. Ze zijn pijlsnel. Op bepaalde momenten denk je dat je dicht bij een doelpunt bent, maar tien seconden later ligt ie er bij jou in. Ze zijn heel efficiënt."

Blanc looft vooral Cristiano Ronaldo. "Ik vind alles geweldig aan hem. Kijk alleen al naar zijn statistieken, hij is één van de twee buitenaardse wezens in de huidige voetballerij. Hij is op alle gebieden goed. Dus ja, we zullen hem in de gaten houden, al hebben we geen 'anti-Ronaldo-plan'. Althans, niets speciaals. Gewoon op elk moment waakzaam zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen