Koploper Volendam weer onderuit, NAC kraakt Sparta

Ger
23 oktober 2015, 21:59   Bijgewerkt: 23 oktober 2015, 22:15

FC Volendam heeft de tweede opeenvolgende nederlaag geslikt in de Jupiler League. De titelkandidaat ging op eigen veld onderuit tegen FC Emmen: 0-2. Ondanks het nieuwe verlies blijven de Noord-Hollanders de ranglijst wel aanvoeren.

Tot de vorige speelronde wist Volendam dit seizoen in de eerste divisie niet wat verliezen was. De ploeg van trainer Robert Molenaar won zeven van de eerste acht wedstrijden en speelde slechts één keer gelijk. Vorige week kwam aan de fraaie ongeslagen reeks een einde; bij MVV werd met 3-1 verloren. Het leek een incident, maar voor eigen publiek wist Volendam zich niet te revancheren. Door treffers van Rick ten Voorde en Boy Deul zegevierde Emmen. Beide spelers scoorden in de tweede helft.

Concurrent Sparta wist niet te profiteren van het verlies van Volendam. Sterker nog, de Rotterdamse ploeg kreeg een pak slaag bij NAC Breda: 4-0. Sjoerd Ars scoorde twee keer voor de Brabanders. Kenny van de Weg en Kevind Brands namen de overige doelpunten voor hun rekening. Voor interim-coach Eric Hellemons, die de taken overnam van de ontslagen Robert Maaskant, is het de tweede zege in evenveel duels. NAC kruipt inmiddels richting de top van de ranglijst.

Go Ahead Eagles neemt de tweede plaats van Sparta over. De equipe uit Deventer versloeg Almere City FC met 4-1. Chris David, Leon de Kogel (2) en Randy Wolters waren trefzeker namens Go Ahead. Norair Mamedov scoorde tegen. Almere sloot de wedstrijd met een man minder af. Abdel Metalsi kreeg vlak voor het einde zijn tweede gele kaart van de avond. Go Ahead heeft nu slechts een punt achterstand op Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen