Allegri: "Gladbach is bezig met een goede serie"

2 november 2015, 23:34

Borussia Mönchengladbach is met één punt uit drie duels de hekkensluiter in groep D van de Champions League, waarvan verder ook Manchester City, Sevilla FC en Juventus deel uitmaken. Laatstgenoemde club gaat dinsdag op visite bij de Duitse formatie. De Italianen zijn met zeven punten de koploper in de poule, maar coach Massimiliano Allegri waakt voor gemakzucht.

Na zeges op Manchester City en Sevilla speelde Juventus twee weken geleden voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen Mönchengladbach. De werkgever van Roel Brouwers komt daarmee ook buiten Duitsland in vorm. Het begon de competitie met vijf opeenvolgende nederlagen, maar is door zes overwinningen op rij inmiddels terug te vinden op plek vijf in het Bundesliga-klassement.

"Wij hebben dit seizoen nog niet eens twee wedstrijden in successie gewonnen! Gladbach is bezig met een goede serie", zegt Allegri op de officiële website van de UEFA. Over zijn eigen ploeg zegt hij: "Er zijn altijd veranderingen in een team, dat kan op het gebied van spelers zijn maar ook wat betreft de tactiek. Het heeft ook niet zozeer met de tactiek te maken, het gaat om de houding op het veld. We hebben veranderingen doorgevoerd, maar niet zoveel. We hebben nieuwe spelers en zij kunnen allemaal een rol spelen."

"We hebben continuïteit nodig. Misschien zag het er vorig jaar simpel uit, maar tien spelers vervangen is niet gemakkelijk. Dat doe je niet binnen een dag", weet Allegri. Juventus werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de Serie A en haalde de Champions League-finale, maar deed afgelopen zomer met het vertrek van onder meer Andrea Pirlo, Arturo Vidal en Carlos Tevez een flinke jas aan kwaliteit uit. "Maar ik blijf optimistisch. Op sommige momenten zijn onze fouten afgestraft. Maar als we eens een slechte dag hebben, moeten we karakter tonen. Zoals afgelopen weekend in de derby." Juventus won zaterdag door een goal van Juan Cuadrado in blessuretijd met 2-1 van Torino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen