Lurling adviseert PSV-fans: "Uitfluiten helpt niet"

9 november 2015, 21:24

PSV-supporters zouden er goed aan doen om Adam Maher en Luciano Narsingh te steunen, in plaats van ze uit te fluiten. Dat zegt Anthony Lurling, ervaringsdeskundige, bij Omroep Brabant. Lurling werd in het verleden bij Feyenoord uitgefloten door 'eigen' fans en weet wat zoiets met een speler kan doen.

In 2002 tekende Lurling bij Feyenoord, maar de komst van de Brabander viel slecht bij het Legioen. Dat kwam vooral omdat Lurling in het verleden, als speler van sc Heerenveen, Feyenoorder Bonaventura Kalou een rode kaart aangesmeerd had. "Dat akkefietje met Kalou is me nooit vergeven door een deel van de Feyenoord-supporters. In het begin werd ik dus vaak uitgefloten als ik een mindere wedstrijd speelde. Ik was toen 24 jaar oud en had het daar best moeilijk mee", blikt Lurling terug op zijn eerste maanden in de Kuip.

Het is funest voor je vertrouwen als je uitgefloten wordt, weet Lurling. "Deze spelers zijn net als ik aanvallend ingesteld en moeten hebben van hun creativiteit en acties. Als je uitgefloten wordt en je weet dat je onder een vergrootglas ligt bij het publiek dan speel je niet je eigen spel. Dan ben je bang om fouten te maken en ga je met de handrem erop spelen. Ik hoop niet voor Narsingh en Maher dat zij ook angstig gaan worden."

Het advies van Lurling aan het adres van de PSV-supporters is helder: "Uitfluiten helpt niet. Als je deze spelers nog een beetje van waarde wil zien voor je club stop dan met fluiten." Ook voor beide uitgefloten spelers, Maher en Narsingh, heeft de oud-Feyenoorder een goede raad. "Maak je niet druk. In voetbal is alles betrekkelijk. Als je straks een paar goede wedstrijden speelt, krijg je vast weer een applauswissel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen