Verheijen: "Wales wilde Hiddink, Van Basten en Beenhakker"

Ger
11 november 2015, 09:44

Guus Hiddink, Marco van Basten en Leo Beenhakker waren enkele jaren geleden in beeld om bondscoach van Wales te worden. Dat laat Raymond Verheijen weten, die in het verleden als assistent-trainer werkzaam was bij de EK-ganger.

Wales zocht een nieuwe keuzeheer na de plotselinge dood van Gary Speed eind november 2011. "Spelers als Bellamy, Bale en Ramsey gaven in de media aan dat ik de lijn van Speed door moest zetten. Maar dat kon sowieso niet omdat ik niet de juiste papieren had", zegt Verheijen tegen het ANP. "Ik heb daarom aangegeven dat Osian Roberts en ik de erfenis van Gary moesten voortzetten. Osian was de andere assistent van Speed en een Welshman die wel over de juiste papieren beschikte. Oud-spelers van Wales waren bang dat ik als buitenlander bondscoach zou worden en zagen dat niet zitten. Een aantal van hen werkte in de media en zo verschenen er verhalen dat ik een lijkenpikker was en het alleen wilde gaan doen. Daar kon ik me niet tegen verweren."

"Op verzoek van de bond heb ik nog wel Hiddink en Van Basten benaderd", vervolgt Verheijen. "Zij wilden niet. Leo Beenhakker had er wel oren naar maar toen merkte ik dat de bond achter mijn rug al met Chris Coleman (de huidige bondscoach, red.) bezig was en dat ze me aan het lijntje hielden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen