Vooral 'onprofessionele' Overmars de klos in rapport

Ger
13 november 2015, 09:49

De inmiddels vertrokken adviseur Tscheu La Ling is in zijn rapport over de technisch leiding bij Ajax vooral hard in zijn oordeel over de werkzaamheden van Marc Overmars. Hij omschrijft de aanpak van de directeur spelersbeleid als 'onprofessioneel'.

"Overmars heeft geen plan, geen richting en geeft onvoldoende aansturing aan de betaald voetbal scouting. Deze afdeling wordt door Overmars onprofessioneel geleid", aldus Ling in zijn rapport. De documenten zijn via De Telegraaf naar buiten gekomen. Ling werd aangesteld om te beoordelen hoe de plannen van Johan Cruijff werden nagevolgd binnen Ajax. Volgens hem spreken de contracten van Overmars, trainer Frank de Boer, assistent Dennis Bergkamp en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk elkaar tegen en werken onduidelijkheid in de hand. Zo is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor aan- en verkopen, selectiebeleid en sportieve resultaten.

Ling stelt vast dat Ajax grossiert in miskopen en alleen winst weet te maken op verkopen uit de eigen jeugd. De Amsterdamse club verloor in amper vijf jaar tachtig miljoen euro op aangekochte spelers aan transferkosten en salarissen. Ling denkt dat er nog hooguit 25 miljoen verdiend kan worden aan de verkoop van deze spelers.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen