"Afgelasting overwegen is precies wat terroristen willen"

14 november 2015, 23:19

Jacques Lambert, de voorzitter van het organiserend comité van Euro 2016 dat komende zomer in Frankrijk wordt gehouden, pleit ervoor dat het evenement gewoon doorgaat. Na de aanslagen in Parijs van vrijdagavond, waarbij ruim 120 mensen om het leven kwamen, zijn er zorgen over de veiligheid tijdens het EK.

"'Je afvragen of Euro 2016 moet worden afgeblazen is precies wat de terroristen willen", citeert het ANP Lambert. "Het dreigingsniveau ging omhoog in januari na de aanslagen op onder meer Charlie Hebdo. Het is nu nog hoger. We zullen zorgen dat het toernooi wordt gespeeld in de veiligste omstandigheden."

Zelfmoordterroristen hadden het vrijdag onder meer gemunt op het Stade de France, waar de oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland werd gespeeld. Dankzij de alerte beveiliging kwam een terrorist, die wel een toegangskaartje had, het stadion niet binnen. Lambert benadrukt dat fans in de stadions niet bang hoeven te zijn voor aanslagen. "De beveiliging van de stadions is in orde, het risico is groter op straat, waar mensen spontaan bijeen komen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen