De Haan is duidelijk: "Verbeek zou ideale trainer zijn"

18 november 2015, 10:37

Als het aan Foppe de Haan ligt, wordt Gertjan Verbeek de nieuwe trainer van sc Heerenveen. In een interview met Voetbal International maakt de huidige interim-coach er geen geheim van dat Verbeek, in zijn ogen, de meest geschikte kandidaat voor de vacature in het Abe Lenstra Stadion is.

"Verbeek zou de ideale trainer zijn, dat is gewoon zo", is de duidelijke taal van De Haan. Volgens het Friese clubicoon heeft sc Heerenveen een trainer nodig die voor langere termijn kan blijven. "Heerenveen heeft enorm veel behoefte aan een man die toekomstgericht denkt, een man met een hoop energie."

Momenteel werkt Verbeek bij de Duitse tweedeklasser VfL Bochum, zijn contract loopt na dit seizoen af. Tot de winterstop kan De Haan sowieso de honneurs waarnemen in Heerenveen, maar mogelijk ook daarna nog: "Tot de Kerst is het uitgangspunt. Als de club iemand kan vinden in de tussentijd, is dat prima. Zo niet, dan valt te praten over de rest van het seizoen. Maar dat besluit is nog niet genomen. Het is een pittig vak. Ik moet het wel fysiek volhouden, thuis moeten ze het ermee eens zijn en de club moet de weg naar boven inzetten."

Tussen 2004 en 2008 was Verbeek al hoofdtrainer van sc Heerenveen. Daarna volgde een mislukt avontuur bij Feyenoord, via Heracles Almelo en AZ belandde de eigenzinnige coach vervolgens in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen