De Jong: "Vergis je niet, De Graafschap is lastig"

Jw
26 november 2015, 17:50

Do or die, erop of eronder, wedstrijd van het jaar. Het zijn termen die je om de oren vliegen als het gaat over de absolute degradatiekraker van vrijdag in de Eredivisie. SC Cambuur neemt het in eigen huis op tegen De Graafschap. Een belangrijk treffen, want bij winst van de Friezen loopt het verschil tussen de nummer voorlaatst en laatst op naar liefst acht punten. Andersom kan de strijd natuurlijk ook weer helemaal open komen te liggen. 

De Graafschap is tot nog toe het lachertje van de Eredivisie, ondanks dat het al wel veel lof kreeg voor de wedstrijdinstelling. Toch denkt Cambuur-trainer Henk de Jong niet dat het een makkelijke wedstrijd wordt voor zijn ploeg. "Vergis je niet, De Graafschap is een lastige tegenstander. Ze spelen heel opportunistisch vanuit een 4-4-2 systeem, dat is lastig te bespelen. We zullen ook heel alert moeten zijn in de omschakeling, want daar zijn ze sterk in", analyseert hij op de website van Cambuur.

De Jong doet afstand van de bovengenoemde betitelingen aan dit duel, maar erkent dat er veel op het spel staat voor beide clubs. "Dat gaat me allemaal te ver, maar het moge duidelijk zijn dat dit voor beide ploegen een hele belangrijke pot is. In deze wedstrijd maakt het ook niet uit hoe goed en mooi we voetballen, we moeten vol gas geven en met strijd en passie de drie punten pakken."

De Graafschap-coach Vreman: "We moeten de aansluiting pakken"

Volgens de geplaagde oefenmeester, die pas twee punten pakte met zijn ploeg, wordt het een wedstrijd met veel inzet. "Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd. Zij zullen er alles aan doen en wij, omgekeerd, ook. We moeten er ook niet vanuit gaan dat we daar zomaar winnen, al hebben zij het qua resultaten ook niet goed gedaan. Of er extra spanning op zit? Het is niet heel anders, maar af en toe zaten wij er als trainers wel kort op bij de training om de spelers scherp te houden."

Bij De Graafschap zijn Alexander Bannink en Nathan Kabasele niet op tijd fit voor de kraker in Leeuwarden. Ook bij SC Cambuur zit de lappenmand echter aardig vol. Klik hier voor een compleet overzicht van de blessures. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen