Klopp waarschuwt Engeland: "Niet de weg naar succes"

Ger
25 december 2015, 13:07

Jürgen Klopp verwacht dat Engeland het komende zomer heel zwaar gaat krijgen op het EK. De Duitser, die dit seizoen als manager aan de slag ging bij Liverpool, vreest dat de internationals opgebrand zijn na een lang en slopend seizoen.

"Jullie hebben te veel wedstrijden op de kalender staan, dat is zeker. In de Engelse competitie zit geen pauze en jullie hebben te veel toernooien. Ik denk dat iedereen wel beseft dat dit niet de weg naar succes is", zegt Klopp tegen de BBC. "De voetballers van de Engelse ploeg hebben een jaar lang geen rust gehad, spelers van andere landen wel. Natuurlijk kan Engeland succesvol zijn, maar het is wel veel lastiger."

Klopp is niet de eerste buitenlandse manager die zich stoort aan het drukke programma in de Premier League. Ronald Koeman liet zich eerder deze week nog kritisch uit. De Nederlandse coach van Southampton vindt het onverantwoord om spelers twee wedstrijden binnen 48 uur in te zetten.

Engeland verzekerde zich op perfecte wijze van een startbewijs voor het EK. De manschappen van keuzeheer Roy Hodgson wonnen alle kwalificatieduels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen