Bosz verlaat Vitesse per direct voor Maccabi Tel Aviv

Ger
4 januari 2016, 07:25   Bijgewerkt: 4 januari 2016, 07:32

Peter Bosz zit in de tweede seizoenshelft niet meer op de bank bij Vitesse. De 52-jarige trainer vertrekt per direct naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. Bosz, die sinds medio 2013 aan het roer stond in Arnhem, tekent bij zijn nieuwe werkgever tot de zomer van 2017. Assistent-trainer Rob Maas neemt bij Vitesse voorlopig de honneurs waar.

"Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan", legt Bosz zijn overstap uit. "Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer."

Bosz speelde aan het begin van zijn voetballoopbaan voor Vitesse. Ook kwam hij uit voor onder meer Feyenoord, NAC Breda en het Japanse JEF United. Bosz kwam tot acht interlands voor Oranje. Als trainer werkte hij naast Vitesse voor AGOVV Apeldoorn, De Graafschap en Heracles Almelo. Bij Feyenoord was Bosz enkele seizoenen technisch manager.

Bij Maccabi Tel Aviv komt Bosz een landgenoot tegen. Jordi Cruijff is in Israël werkzaam als technisch directeur. Vitesse staat halverwege het seizoen op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen