Maas staat opeens voor de groep: "Een achtbaan"

5 januari 2016, 10:31

Na het plotselinge vertrek van hoofdcoach Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv staat diens rechterhand Rob Maas ineens als eindverantwoordelijke voor de groep bij Vitesse. Op het trainingskamp in Orihuela probeert de oefenmeester zijn ploeg, na het verrassende nieuws over Bosz, zo goed mogelijk klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft.

Bij Vitesse TV gaat Maas in op de situatie rond Bosz. "Ik was al een paar dagen op de hoogste van het hele gebeuren. Peter Bosz had mij persoonlijk ingelicht dat het zo goed als rond was", aldus de doorgeschoven assistent. "Het was wel een achtbaan", geeft hij toe. "We moesten heel snel afscheid nemen. Peter koos zijn eigen weg, wij gingen meteen naar Spanje. Dan gaat het leven weer heel snel door. Het was een vreemde manier van afscheid nemen."

Maas betreurt de exit van Bosz, maar weet dat het voor hem persoonlijk ook kansen biedt. "Als je het zo bekijkt, dan klopt dat misschien wel. Maar de manier waarop wij werkten was mij ook heel veel waard. Ik kon in deze setting mezelf zijn en dat is uiteindelijk wat je als trainer wil", stelt Maas, die snel de knop heeft omgezet. "We gaan de boel optimaal voorbereiden voor de eerste wedstrijd tegen Cambuur."

Verdediger Arnold Kruiswijk keek raar op van het bericht over Bosz. "Het is groot nieuws. Verrassend ook. De trainer maakt in één keer een switch", reageert de routinier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen